Cheesecake
med citron og hvid chokolade
Udviklet af Gourministeriet.dk
Kiksebund
200 g. havrekiks
100 g. hasselnødder – gerne ristede
125 g. smør
Ostecreme
250 g. flødeost
3 dl. piskefløde
1 dl. creme fraiche
200 g. påskeæg (blandede, små påskeæg – i opskriften er brugt “fugleæg” og dragée chokoladeæg fra Anthon Berg)
100 g. hvid chokolade
100 g. flormelis
3.5 blade husblas
1 stk. vaniljestang – kornene heraf
1 stk. citron – fintrevet citronskal
Derudover
200 g. påskeæg
Alt kan købes i kvickly
Kiksebund
Smelt smørret i en gryde.
Blend kiks og hasselnødder til en mellemfin mel og rør det godt sammen med den smeltede smør. Hvis du ønsker ristede hasselnødder, kan du i ‘boblen’ nederst læse fremgangsmåden. Beklæd en kagering eller springform på 18-20 cm med kageplast og stil den på et skærebræt beklædt med bagepapir. Hæld kiksemassen heri. Mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl imens ostecremen laves.
Ostecreme
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min. Smelt den hvide chokolade over et vandbad, og lad den køle godt af.
Sørg for den ikke sætter sig. Pisk 2 1/2 dl af fløden til en blød flødeskum – endelig ikke for meget. Skrab kornene ud af vaniljestangen, bland den med en smule af flormelissen og rør den sammen med flødeosten sammen med creme fraiche, citronskal og flormelis. Vend den smeltede og let afkølede hvide chokolade i massen.
Læg påskeæggene i en pose og knus dem godt. Der må gerne være stykker af forskellige størrelser. Vend dem i ostemassen.
Varm den sidste 1/2 dl piskefløde i en lille gryde og rør den udblødte og opvredne husblas ud heri. Vend et par store skefulde af flødeskummen i husblasmassen, så den bliver let afkølet og vend derefter resten af flødeskummen og husblasmassen i ostecremen.
Hæld ostecremen over kiksebunden, og gør overfladen glat med en spiseske eller lignende. Stil på køl i minimum 4 timer, eller til ostecremen har sat sig. Den kan med fordel stå natten over.
Befri kagen for kageplast og placer den på tallerkenen, den skal serveres på.
Knus eller halvér de blandede påskeæg til toppen og fordel dem på toppen af kagen.