FLØDEKARAMELLER
Med flagesalt
Udviklet af Coop opskrifter
Tid: 45 minutter
Antal: 20-25 stk.
Ingredienser:
• 5 dl piskefløde
• 250 g sukker
• 125 g glukosesirup
• 1 spsk. flagesalt
Alt kan købes i kvickly
Fremgangsmåde:
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en gryde, og bring det i kog, så det bobler og skummer. Skru ned til middel varme, og lad blandingen småkoge med små bobler i 20-25 minutter. Rør i blandingen et par gange undervejs, men ikke for ofte. Kog, indtil karamelmassen er let tyknet og er lys ravfarvet. Mål med et sukkertermometer – massen skal have en temperatur på 120°.
Tag gryden fra varmen, og rør flagesalt i karamelmassen. Pisk godt i massen med et piskeris i ca. 2 minutter.
Læg bagepapir i en firkantet form på ca. 18 x 18 cm. Hæld karamelmassen i formen, og drys med lidt ekstra flagesalt på toppen. Sæt formen på køl i mindst 4 timer.
Løft den kolde karamel op af formen, og skær den ud i 20-25 små firkanter med en skarp kniv. Pak eventuelt karamellerne ind enkeltvis i madpapir, eller opbevar dem i en lukket beholder på køl indtil servering.