HINDBÆRMOUSSEKAGE
Hindbærmoussekage med strejf af lakrids
Udviklet af Gourministeriet.dk
Hindbærmoussekage med strejf af lakrids
Udviklet af Gourministeriet.dk
225 g havrekiks
125 g smør
60 g mandler
3 spsk. frysetørrede hindbær
1,5 tsk. lakridspulver
Hindbærsirup til
Hindbærmousse
400 g. friske eller frosne hindbær
180 g. sukker
1 tsk. vaniljestang
Saft fra en ½ citron
Hindbærmousse
3,5 dl. piskefløde
250 g. græsk yoghurt
2,5 dl. hindbærsirup
4,5 blade husblas
Øvrige ingredienser
Hindbær
Jordbær
Hindbærkugle med lakrids
Mynte
Alt kan købes i kvickly
Kiksebund
Smelt smørret i en gryde og sluk for blusset.
Blend kiksene til en fin mel og hæld det oven i smørret.
Blend mandlerne til de er finthakkede, de skal gerne have lidt struktur. Bland også dem i blandingen med smør og kiksemel, og rør til sidst de frysetørrede hindbær og lakridspulver i.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
Hæld kikse/nødde massen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen. Stil på køl og lad den hvile mens hindbærmoussen laves.
Hindbærmousse
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
Vrid husblas bladene fri for vand, og rør dem ud i den varme
hindbærsirup, et ad gangen. Lad siruppen køle af til ca. 30 grader.
Pisk imens fløden til en blød flødeskum.
Rør yoghurt og hindbærsirup sammen i en skål til en ensartet masse.
Tilsæt siruppen lidt ad gangen, så er det nemmere at røre sammen.
Vend flødeskummen i ovenstående masse ad et par omgange
– sørg for ikke at slå for meget luft ud af moussen.
Hæld moussen over kiksebunden og bank forsigtigt kagen i bordet et
par gange for at slå luftboblerne til overfladen. Stil på køl i
min. 3 timer eller til den har sat sig. Gerne natten over.
Befri forsigtigt moussekagen for kageplastet, og stil den på et serveringsfad.
Pynt kagen med friske bær, hindbær/lakrids kugler og mynte.