}

Åbningstider:

Butikker:     10-19
Kvickly:          7-19

Butikker:     10-19
Kvickly:          7-19

}

Åbningstider:

Butikker:     10-19
Kvickly:          7-19

Citronmuffins_METROPOL Shoppingcenter

ZOMBIETÆRTE MED BÆR

En skræmmende god zombietærte til den uhyggelige oktober
Udviklet af Coop opskrifter

 

Dej

400 g. hvedemel
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
250 g. iskoldt smør
120 ml. iskoldt vand
Kikærter – til blindbagning


Fyld

700 g. bær – Du kan bruge lige de bær, du har lyst til. Frosne bær går også fint.
200 g. sukker
1 knsp. salt
1 citron – citronsaft og citronskal.
3 spsk. kartoffelmel – Du kan også bruge majsmel
2 spsk. smør


Zombiehånd

1 pakke tærtedej – Færdigkøbt
5 stk. smuttede mandler
1 stk. æg
Æg til pensling af både hånd og hele tærten
Sølvpapir – Til at støtte hånden med i ovnen

Alt kan købes i kvickly


Dej – del 1

Bland mel, sukker og salt i en stor skål. Tag smørret ud af køleskab og skær i små tern. Bland smørret med melblandingen, til det ligner revet ost. Kom iskoldt vand i dejen – en spiseske ad gangen.

Så snart dejen kan samles til en bold, er den færdig. Del den i to og flad dem ud til to cirkler. Dæk dem til i madpapir eller plastfilm og kom i køleskab mindst en time. Tag dem først ud, når du er helt klar til at bruge dem.

Zombiehånd
Imens du venter på, at din dej bliver kold i køleskabet, skal du lave zombiehånden:

Tag den færdigkøbte tærtedej frem og skær den i tynde strimler. Skær et rektangel og fold den til en håndryg. Bøj den, så den bliver lidt skålformet. Fold strimlerne og rul dem til lange pølser, som strækkes helt fra bunden og ud til fingre. Lav dem i forskellige længder – ligesom de er på en hånd. Læg et par bånd af dej parallelt med fingrene, som ligner sener og knogler. Kom en mandel i toppen af hver finger som negle.

Kom hånden i et fad, og støt den op med hjælp af sølvpapir så den får formen af en hånd, der griber ud. Pensl den med et pisket æg blandet med et par spiseskefulde vand og bag den gylden ved 180-200 C. Tag ud og køl af, til tærten er helt færdigbagt.

Tærtefyld
Kom dine bær i en skål. Tilføj alle ingredienser i skålen undtagen smør. Vend rundt så alt fordeler sig. Sæt til side.

Dej – del 2
Tag den ene cirkel af dej ud fra køleskab. Smør let en tærteform. Rul dejen ud, så den kan dække din form inklusive kanter på et melet bord. Kom den i tærteformen, og sørg for at dejen når helt ud og op til kanten. Skær overskydende dej af.

Brug evt kikærter eller lignende for at holde dejen på plads og bag bunden 10-15 min i ovn på 180 C. Rul den sidste cirkel af dej ud, så den kan dække tærteformen og lidt extra.

Når bunden er forbagt, skal du fjerne alle kikærter. Fordel fyldet jævnt over bunden. Læg låget af dej over. Skær overskydende dej af. Hvis du har lidt dej til overs, kan du med fordel lave et lille bånd langs kanten, hvor de to deje mødes. Pres langs med kanten med en gaffel. Pensl tærten med æggevandet. Skær nogle snit i midten af dejen, så luft kan komme ud, og du senere nemmere kan åbne for at sætte hånden ned.

Bag tærten i midten af ovnen i 45 min til 1 time, til tærten er dejlig gylden og bærsaften har boblet lidt over. Når tærten kommer ud af ovnen, løfter du lidt i dej-stykkerne, hvor du har lagt dine snit, og presser din zombiehånd af dej ned, så det ligner at hånden kommer op af den blodige tærte!

Citronmuffins_METROPOL Shoppingcenter

40

Butikker

4

Spisesteder

App

Optjen bonuspoint

3 timers

Gratis parkering

Baby

Puslerum