ANDESTEG
Med æbler og svesker
Udviklet af Coop opskrifter
Tid: 75 t, 30 min.
Antal: 6 personer
Ingredienser:
• 1 hel and (ca. 3.500 g)
• 2 tsk groft salt
• Peber (friskkværnet)
• 3 stk. æbler
• 10-15 svesker (uden sten)
• Et par stængler timian (kan udelades)
• ½ vand
Alt kan købes i kvickly
Fremgangsmåde:
Tø anden op i køleskabet i 2 døgn. Tag posen med indvolde og hals ud. Tag tingene ud af posen og læg det i en gryde. Stil det på køl, indtil du skal lave saucen.
(Opskrift på sauce: https://opskrifter.coop.dk/opskrifter/andesauce-214)
Rens anden indvendig for eventuelle rester af indmad. Dup den tør indvendigt og udvendigt. Gnid den med salt.
Skræl og skær æbler i tern. Fyld anden med æbler, svesker og timian. Bind evt. lårene sammen med en bomuldssnor.
Læg anden i et ovnfast fad, med brystsiden opad og hæld vandet ved.
Stil fadet i en kold ovn og stil nu temperaturen på 150 grader. Anden skal stege i 3 timer. Først en time med brystsiden opad, så vendes anden og steger en time, og anden vendes igen med brystsiden opad og steger færdig den sidste time.
Partér anden og læg den i et ovnfast fad og stil den i 200 grader varm ovn, lige umiddelbart inden servering, i ca. 12 minutter.