Citronmuffins
med hvid chokolade frosting
Udviklet af Gourministeriet.dk
Citronmuffins
– 12 stk.
225 g. hvedemel
250 g. sukker
2 dl. mælk – gerne sødmælk
120 g. smør
100 g. groftrevet marcipan
Brug et rivejern til at rive marcipanen.
2 stk. æg
1 stk. stor citron – saft og fintrevet skal heraf
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
Frosting
125 g. smør – blødt smør
100 g. flødeost
100 g. hvid chokolade
220 g. flormelis
0.5 stk. citron – saften heraf
2 tsk. gul frugtfarve – justér evt. mængden
efter farvens tone
24 stk. påskeæg
25 g. mørk chokolade – groft revet
Citronmuffins
Varm mælken i en lille gryde, smelt smørret heri og lad blandingen køle af.
Pisk æg og sukker til en luftig masse, og rør citronskal og citronsaft heri.
Bland alle de tørre ingredienser og groftrevet marcipan og vend halvdelen af den samlede mængde tørre ingredienser i æggemassen.
Vend den afkølede smør/mælkeblanding i ovenstående masse, og slut af med de sidste tørre ingredienser. Vend det hele grundigt men forsigtigt, så du ikke slår luften ud af massen.
Beklæd en metal muffinform med 12 papirforme og fordel dejen i formene. Jeg hælder gerne dejen på en sprøjtepose, sådan synes jeg, det er nemmest at styre, men det gør man, som man selv foretrækker.
Bag dine muffins i en forvarmet ovn, midterste rille, i ca. 22 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Stik evt. en lille kødnål eller lignende i dine muffins. Hænger der ikke dej på nålen, så er dine muffins færdigbagte. Vær opmærksom på at afbagningen er helt lys. Giv dem endelig ikke længere tid for at gøre dem mørke på toppen, så bliver de tørre.
Tag dine muffins op af metal formen så hurtigt som muligt, så ikke de danner fugt. Pas dog på du ikke brænder dig. Lad dem køle af inden de toppes med frosting.
Frosting
Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille, som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen, og lad den afkøle en smule uden den sætter sig.
Vend flødeost, chokolade og citronsaft i massen og rør det hele godt sammen. Tilsæt frugtfarve efter ønske og rør det godt ind i smørcremen, og hæld derefter smørcremen på en sprøjtepose med stjerne tylle.
Sprøjt dine muffins op med et godt lag frosting. Start yderst på din muffin og bevæg dig rundt til du rammer midten.
Pynt med lidt groftrevet chokolade og top dem med 2-3 påskeæg.