MINESTRONESUPPE (VEGETARISK)
Minestronesuppe er en ægte italiensk klassiker. Der er ikke en fast opskrift på
suppen, hvilket gør den ideel til at få tømt ud af grøntsagsskuffen.
Udviklet af Coop opskrifter
Ingredienser
2 løg
3 gulerødder
2 stængler bladselleri
3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 dåser hakkede tomater
2 spsk. tomatpure
1 ½ l. vand
1 stk. grøntsagsbouillon (terning)
2 tsk. tørret oregano
2 tsk. tørret timian
1 spsk. soja
½ tsk. chiliflager
2 dl. orzo pasta – Alternativt suppehorn
Salt
Friskkværnet sort peber
1 citron – saften heraf
1 groft flute
Alt kan købes i kvickly
Fremgangsmåde
Skær løg, gulerødder og bladselleri i små tern. Pres de tre fed hvidløg i en hvidløgspresser eller hak dem meget fint. Steg grøntsagerne og hvidløget i en stor gryde (3 liter) i olivenolien ved middel varme i et par minutter, hvorefter tomatpuréen tilsættes, og der røres rundt i et par minutter. Tilsæt de hakkede tomater, vand, bouillonterning, de tørrede krydderier, soja og chiliflager og rør rundt.
Lad suppen simre i ca. 15 minutter, hvorefter orzo pastaen tilsættes og suppen koger videre i yderligere 8-10 minutter, til pastaen er færdig. Bruger du suppehorn, skal du følge pakkens anvisning for kogetid.
Smag til med salt, peber og citronsaft samt eventuelt mere af de tørrede krydderier og chiliflager, så det passer til din smag. Servér suppen med lækkert groft brød.