RØDKÅLSSALAT
Med tørrede figner, brombær og hasselnødder
Udviklet af Coop opskrifter
Antal: 4 personer
Ingredienser:
• ½ rødkål (fintsnittet)
• 2 stk. æbler, fx Cox Orange eller Pigeon
• 1 stk. skalotte- eller rødløg
• 125 g bløde figner
• 125 g friske brombær
• 35 g hasselnødder (ristede og afskallede)
Dressing:
• Frisk timian
• 2 spsk. rødvinseddike
• 1 spsk. olivenolie
• 1 tsk. honning
• Salt og peber
Alt kan købes i kvickly
Fremgangsmåde:
Snit rødkålen meget fint.
Rør dressingen sammen, smag den godt til og vend og bland den omhyggeligt med salaten, der kun bliver bedre, hvis den får lov til at trække 1 times tid – den kan dog sagtens blandes med de andre ingredienser og spises med det samme.
Skær æblerne i tynde både og løg i fine tern.
Skær fignerne i mundrette stykker.
Bland alle ingredienserne til salaten i en stor skål.