Tilbehør til påskefrokosten
– hønsesalat og karrysalat
Udviklet af Gourministeriet og Coop Opskrifter
Traditionel hønsesalat
Til 4 personer
400 g. kyllinger – kogt og skåret i tern
200 g. champignoner – skåret i tykke skiver
og halveret
100 g. hvide glasasparges – skåret i mindre stykker
2.5 dl. 18% creme fraiche
1 dl. god mayonnaise – evt. hjemmelavet
1 tsk. dijon
2 stk. fintsnittede
forårsløg – purløg kan også bruges
Sort peber og salt
Olie
Pynt
Forårsløg
Stegt bacon
Timian
Hjemmelavet Karrysalat
Til 6 personer
25 g. suppenudler eller små pastahorn
100 g. mayonnaise
1 dl. fromage frais
2 tsk. karry
2 stk. syltede agurker
1 stk. lille løg
2 stk. æg
Salt og peber
Evt. gurkemeje
Alt kan købes i kvickly
HØNSESALAT
Varm en smule olie på en pande, og steg champignon skiverne ved høj varme til de er let sprøde og gyldne. Lad dem køle af på en tallerken – evt. med lidt køkkenrulle.
Bland creme fraiche, mayonnaise, dijon og forårsløg. Tilføj tern af kylling, asparges og de afkølede champignon, og vend det forsigtigt i dressingen – smag til med salt og peber.
Server hønsesalaten toppet med sprød bacon samt lidt grønt på toppen.
KARRYSALAT
Kog nudlerne efter anvisningen på posen og lad dem dryppe af i en sigte. Skyl dem med koldt vand. Kog 4 æg. Rør mayonnaise og fromage frais sammen og smag til med rigeligt karry. Skær agurker og løg i små terninger. Hak de 2 af æggene.
Bland alle ingredienserne, smag til med lidt agurkelage, salt og peber og kom evt. lidt gurkemeje i for farvens skyld.
Skær æggene i både.
Kom salaten i en skål og pynt med æggebåde og karse.